Faceți căutări pe acest blog

duminică, 16 septembrie 2018

România merelor

În România, multe dintre instituțiile statului funcționează anapoda și se află într-un proces accelerat de disoluție. Colac peste pupăză, salariile și pensiile sunt acoperite din împrumuturi.

Pentru a evita dezbaterea problemelor importante ale țării, guvernanții au pus la punct un program național de manipulare a populației. Teme false sau lipse de importanță sunt aduse în atenția publicului, creând un bruiaj informațional care să mascheze incompetența, reaua intenție și dezastrul.

Și, pentru că țara arde, guvernanții trebuiau să se pieptene. Din această cauză „a fost aruncată” publicului o temă mai veche: „problema merelor”.

Ideea a pătruns în România, cu câțiva ani în urmă, la întâlnirile de taină care au avut loc între Dughin (ideologul lui Putin) și unele fețe bisericești din România. Dughin fusese trimis în „pelerinaj ideologic” de grupul vesel de la Kremlin pentru a convinge clerici români că: „a treia Romă va fi la Moscova” și „rușii au un rol mesianic la nivel mondial”. Cu alte cuvinte, românii trebuiau convinși cu „argumente ortodoxe” că Apusul e rău și Răsăritul e bun.

Primit cu destulă reticență și într-un mod discret, Dughin nu a avut prea mare priză la publicul țintă al F.S.B.-ului, din cauza sentimentelor antirusești și ale unor avertismente venite de la inițiați în domeniile filosofiei și propagandei. Cu toate acestea, „tema religioasă” a rămas în atenția unor conducători din România, pentru a fi folosită în cazul în care situația politică scapă de sub control.

Și iată că momentul a venit: dezastrul în care se află România nu mai poate fi mascat politic, dar perdeaua de fum cu iz religios poate orbi poporul.

„Problema merelor” sau a „fructului oprit” a incitat și surescitat imaginația și curiozitatea oamenilor încă din timpuri biblice.

Iată ce ne spun unele scrieri apocrife.
Adam ar fi avut o primă soție pe nume Lilith. Aceasta a fost creată de Dumnezeu în același fel ca Adam. Lilith era îndrăzneață, curioasă, neascultătoare, rebelă și dornică de cunoaștere. Pe scurt, Lilith era capul și Adam era gâtul. Simțindu-se mereu complexat, Adam a făcut o criză de nervi și i-a spus lui Dumnezeu că n-o mai vrea pe Lilith de soție. Dumnezeu, pus în fața faptului împlinit, a fost de acord cu divorțul. Astfel, prima „familie tradițională” s-a destrămat, iar Lilith a rămas cu copii (Cain fiind cel mai mare). Totuși, Adam nu voia să rămână singur și l-a rugat pe Dumnezeu să-i dea altă nevastă. Dumnezeu i-a reproșat lui Adam că nu este sociabil și că se va despărți de toate nevestele pe care i le-ar da. Atunci, Adam i-a spus lui Dumnezeu să facă o femeie ca el. Dumnezeu s-a conformat și a creat-o pe Eva din coasta lui Adam, ca acesta să o poată domina. Lilith, geloasă și tupeistă, le făcea zile negre lui Adam și Evei care nu știa cine este ființa care le tot apare mereu în cale. S-au născut apoi primii copii ai Evei: Abel și sora lui geamănă. Mai târziu, când a fost vorba de „fructele oprite”, moștenire și împărțirea pământului, a apărut un conflict între copiii lui Lilith și cei ai Evei. Totul a degenerat și cele două tabere au devenit dușmani de moarte.

Iată ce ne spun scrierile canonice.
Eva a fot creată din coasta lui Adam și, la sfatul lui Satan (șarpele cel viclean), a cules și mâncat „fructele oprite”. Ca atare, Adam și Eva au fost izgoniți din Rai, trăind cu regrete o viață îndelungată. Copiii care se nășteau erau întotdeauna gemeni: băiat și fată. Când creșteau, aceștia se căsătoreau și procreau „cu îngăduința lui Dumnezeu”. Așa era în primele „familii tradiționale”: „un pic” de incest între frate și soră. Dar, cum altfel se putea înmulți neamul omenesc?

Oricum ar fi, „merele” i-au creat mari probleme lui Adam. Și, nu numai lui.

În zilele drepților și profeților, poligamia era „îngăduită de Dumnezeu”: Solomon cel cu multe neveste, concubine și țiitoare, fiind un exemplu notoriu. Și familiile poligame erau considerate „familii tradiționale”.

Timpurile care au urmat au fost și ele tulburi: căsătoria între rudele foarte apropiate era „îngăduită de Dumnezeu și binecuvântată de ierarhi”. Mulți împărați și nobili practicau acest lucru pentru a-și păstra averile și titlurile sociale. Și consangvinii alcătuiau „familii tradiționale”.

„Problema merelor” a rămas de actualitate: căsătoriile de formă, căsătoriile la vârste fragede, căsătoriile multiple și căsătoriile dintre persoane foarte tinere și persoane în vârstă. Toate acestea sunt „îngăduite de Dumnezeu și binecuvântate de preoți”. Și tot „familii tradiționale” sunt considerate.

La nivel global, „problema merelor” se transformă în „cutia Pandorei”. Dar, fără „Speranță”.
Căsătoria pentru persoane de sex diferit va fi reglementată prin Constituție, iar uniunea liber consimțită pentru persoane de același sex va fi reglementată prin lege.
Dar cum vor fi reglementate raporturile dintre: oameni (pe de o parte) și roboți, androizi, cyborgi, sisteme cu I.A., clone, hibrizi și alte specii (pe de altă parte)?

Oare vom învăța ceva din istorie?
La căderea Constantinopolului, împăratul și ierarhii dezbăteau intens două probleme: sexul îngerilor și numărul îngerilor care încap pe vârful unui ac. Nici credința în Dumnezeu, nici zidurile groase ale cetății și nici lanțurile mari și grele întinse în apă nu au izbăvit bizantinii de cădere.
„Problema merelor” a devenit prioritate zero pentru români deși statul nostru se scufundă!

Români, să țineți minte!
Merele putrede vin întotdeauna din Apus, iar merele otrăvite vin întotdeauna din Răsărit!
Integrarea în absolut nu vine pe ușa din dos și nici pe ușa de sus!
Mântuirea nu vine dacă umbli din floare în floare, legal sau nu!

Sigura problemă reală a României este căsătoria împotriva firii dintre politică și religie. Așa au fost cununați robul lui Dumnezeu, Hoț, cu roaba lui Dumnezeu, Hoție! O „familie tradițională” fără scrupule, fără credință și frică în Dumnezeu! Căsătorie care, încă de la începuturile ei, a adus doar dezbinare și război între români. Din păcate, după această luptă cu ei înșiși, românii vor rămâne doar cu Catedrala Neamului plină de mere putrede și otrăvite. Merele bune și plăcute la vedere vor fi fost demult culese, din Grădina Raiului, de către Mâna Domnului.

Doar o despărțire forțată și dureroasă dintre politică și religie ar mai salva ceva din onoarea prea pătată a unei credințe formale și ipocrite. Și asta, doar dacă, statul român va mai avea în el duhul de viață dătător care să-l oprească de la disoluția rapidă și sigură în care se află.